ecologische wijn - bio - vegan

Aangezien wijn het product is van druiven en gist, kunnen sommigen denken dat alle wijnen geschikt zouden zijn voor veganisten - mensen die geen enkel dierlijk product consumeren - maar dit is niet altijd het geval.

Wijnbars en retailers zijn begonnen met het op de markt brengen van sommige wijnen als 'veganistisch' als reactie op de groei van veganisme in verschillende landen.

"Sommige traditionele middelen om wijn te filteren/clarifiëren kunnen een wijn ongeschikt maken voor veganisten"


Eiwitten of andere additieven kunnen worden gebruikt om kleine deeltjes sediment uit een wijn te halen die niet door filtering kunnen worden verwijderd.

Voor veganistische wijnen laten wijnmakers de deeltjes op natuurlijke wijze naar de bodem van de wijn zinken, of gebruiken ze niet-dierlijke producten zoals bvb eiwitten van erwten.

Andere dierlijke producten die in de wijnproductie worden gebruikt, zijn bvb bijenwas (gebruikt om flessen af te sluiten) en geagglomereerde kurken (die lijm op basis van melk gebruiken).

De vegan wijnen van bodegas Vegalfaro : 

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren
wijn nieuws - herfst/winter